Afgelopen zaterdag 30 november 2019 is onze medewerker, Rik van den Aakster, uitgeroepen tot prins carnaval 2020 van CV de Narre uit de Sittardse wijk Overhoven. Voor Rik komt zijn jongensdroom, ,,de Prinsedruim”, uit! Zijn installatie zal plaatsvinden op zaterdagavond 11 januari 2020 in zalencentrum Oos Kaar, waarna hij over ,,’t Narreriek” zal gaan regeren als prins Rik I.

Al op jonge leeftijd wist Rik dat hij graag prins wilde worden. Carnaval zit bij zijn familie in het bloed en Rik loopt al vanaf zijn vierde mee in de jaarlijkse optocht in Overhoven. Ook is Rik al enkele jaren betrokken bij diverse andere Overhovense activiteiten, waaronder Stichting Leif en Leif Overhoven, de Heilig Hartkerk en de wijkfeesten. Sinds 2017 is hij ook actief als bieleman van CV de Narre.

Hoewel Rik, als kleinzoon van de ,,in Overhoven wereldberoemde” Spar-winkelier, zeer betrokken is bij de buurt, kwam zijn prinsschap voor iedereen en ook voor hemzelf toch als een verrassing. Het is namelijk zeer ongebruikelijk een lid van de vereniging (Rik is als bieleman lid van CV de Narre) zelf prins wordt, maar volgens vorst Rob I van CV de Narre zou het belachelijk zijn als Rik vanwege zijn lidmaatschap geen prins meer kan worden, want hij vond Rik er een geschikte kandidaat voor. Dat bleek ook na afloop van de uitroeping, want alle aanwezigen reageerden verrast en enthousiast. Iedereen gunde Rik de scepter.https://www.high-endrolex.com/22

Op zaterdagavond 11 januari zal Rik tijdens de jaarlijkse prinsezitting door vorst Rob I worden geïnstalleerd tot 35e prins van ‘t Narreriek, waarna Rik zijn proclamatie uit zal gaan spreken. Daarna mag hij een heel carnavalsseizoen de scepter zwaaien. Zelf hoopt hij voor iedereen er een fantastisch en onvergetelijk seizoen van te gaan maken.

CV de Narre (1977) is als Overhovense carnavalsvereniging al jaren actief in het organiseren van activiteiten tijdens en in aanloop van carnaval. Enkele activiteiten zijn de Prinsezitting, de Kénjerrempetemp, de Dialekmés, de Mansluujzitting en de Daag van Euverhaove. Daarnaast brengen ze bezoeken aan de prinsen-recepties van andere verenigingen in de omgeving van Sittard en nemen ze deel aan de optochten in binnenstad van Sittard.

Rik hoopt, samen met jeugdprins Ruben I, bij al deze activiteiten aanwezig te zijn en veel medailles uit te mogen reiken. Op zondag 2 februari 2020 zal in gemeenschapshuis Oos Kaar de prinsenreceptie van CV de Narre plaatsvinden. Hierbij heeft iedereen de gelegenheid om de hoogheden en jubilarissen persoonlijk te feliciteren.